Omega3

Omega3

Omega-3 zsírsavakkal a mellrák ellen

2018. január 17. - Egyensúly

Amit az omega-3-ról tudni érdemes

Az omega-3 egy esszenciális zsírsav, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem tudja előállítani, ezért szükséges napi rendszerességgel táplálék formájában bevinni a szervezetbe.  Az omega-3 zsírsavak rendkívül sok pozitív tulajdonsággal rendelkeznek. Kismamáknál segíti a magzat fejlődését, illetve a koraszülés előfordulásának csökkentésében is jelentős szerepe van. Csökkenti az érelmeszesedés, a koleszterin és a szívinfarktus kockázatának kialakulását. Az omega-3 zsírsavaknak nagy szerepük van továbbá a depresszió elleni küzdelemben is.

Miben található omega-3 zsírsav?

A legtöbb omega-3 zsírsav a halolajban, illetve különböző halakban (lazac, makréla, szardella, hering, szardínia) található, így ezek fogyasztása mindenképpen egészséges. De omega-3-at tartalmaznak egyes magvak (pekándió, pisztácia, dió), a lenmag, a tojás, az avokádó, a brokkoli, a kelbimbó, illetve a száraz fehér bab is. Számos kutatás kimutatta, hogy az omega-3 zsírsav halolajból felvéve nyolcszor hatékonyabb, mint a növényi forrásokból felvett omega-3, így a különféle halolajat tartalmazó étrend-kiegészítők is nagyszerű omega-3-források. A svéd Zinzino Balance termékei kiemelkednek a hagyományos halolajok közül, hiszen többféle ízesítésben, vízben elkeverhető és vegán kiszerelések közül is választhatunk.

omega3_2.jpg

Az omega-3 a mellrák legyőzésében is segít

A mellrák a bőrrák után a második legelterjedtebb és legtöbb halálozással járó betegség az Egyesült Államokban. Egy kanadai egyetem kutatói azonban kísérletekkel kimutatták, hogy az omega-3 a mellrák ellen is hatásos: a halolajból származó omega-3 zsírsavak nyolcszor hatékonyabban segítenek a mellrák leküzdésében. A halakból származó omega-3 zsírsavak ugyanis sokkal rezisztensebbek a betegséggel szemben, mint azok, amelyek növényi forrásból származnak. A Zinzino BalanceOil termékei ráadásul a halolaj mellett hidegen sajtolt extra szűz és polifenolokban gazdag olívaolajat és D-vitamint is tartalmaznak.

Mire figyeljünk?

Bármennyire is jót tesz szervezetünknek, nem szabad túlzásba vinni az omega-3 zsírsavak fogyasztását, ugyanis a napi 1-2 grammnál több már káros lehet. A napi egészséges mennyiség kb. 10 dkg lazacban található meg, a túlzott omega-3 fogyasztás azonban gyengíti az immunrendszert, vérzéseket, illetve szívbetegeknek azonnali szívmegállást okozhat. A Zinzino halolajak adagolása rendkívül egyszerű, ugyanis a testsúlyhoz képest kell meghatározni a napi adagot (0,15 x testsúly kg).

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3-egyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr3513686762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása