Omega3

Omega3

Bőrproblémák esetén is hatásos az omega-3

2018. február 07. - Egyensúly

Bőrünk állapota nemcsak egészségi, hanem lelki állapotunkat is tükrözi. Ez az állítás a bőrproblémákra is igaz, hiszen sokan tartják úgy, hogy betegségeink elsősorban lelki eredetűek.

Mire utalhatnak a bőrproblémák?

Számos esetben elég csak táplálkozásunkon változtatni, így bőrünk újra sima és egészséges lesz. Bőrünk sok más szervünkkel, így az emésztőrendszerünkkel is szoros kapcsolatban áll. Azok a tünetek tehát, melyek bőrünkön is megjelennek az emésztőszervekre is negatív hatással vannak. Kiütések, bőrpírek, gyulladások és ekcémák egyaránt irritálhatják a szervezetet. A svéd Zinzino pontosan ezért alkotta meg SkinSerum elnevezésű, arcra és nyakra kifejlesztett bőrmegújító formuláját. Omega-3 zsírsavakat tartalmazó BalanceOillal és Xtenddel kombinálva még nagyszerűbb eredményt érhetünk el.

bor-omega-3.jpg

Hogyan segít ebben az omega-3?

Szervezetünk építő elemei az esszenciális zsírsavak. Az esszenciális zsírsavakat szervezetünk – a vitaminokhoz hasonlóan – nem képes előállítani, így ezeket csak táplálék formájában tudjuk bevinni. Az esszenciális zsírsavak közé tartoznak az omega-3 zsírsavak is. A legtöbb omega-3-at halakból, magvakból és tejtermékekből tudjuk szervezetünkbe juttatni. Az omega-3 zsírsavak normalizálják a szaruképződést, javítják a bőr sejtjei közötti összetartást, illetve beépülnek a sejthártyába, így fokozzák a bőr rugalmasságát is.

Szervezetünk azonnal jelzi az omega-3 hiányt

Az omega-3 hiányt rendszerint jelzi szervezetünk, vagyis a bőrünk, hajunk, szánk stb. kirepedezik, töredezettebbé és érzékennyé válik. Megfelelő mennyiségű és minőségű omega-3 étrend-kiegészítők fogyasztásával csökkenthetjük a bőr irritációját és hatékonyan regenerálhatjuk bőrünket. Az omega-3 zsírsavak segítenek az aknés bőrproblémák javításában, valamint a sejtmembrán egészségéért is felelősek. Ez azért is fontos, mert a sejtmembrán felelős a sejt vízháztartásáért, rugalmasságáért, ez pedig meghatározza, mennyire ráncos a bőr felszíne. Az omega-3 zsírsavak nagy része gyulladáscsökkentőek, így megakadályozzák a káros méreganyagok termelődését, így közvetett módón hatnak bőrünk állapotára is. Az omega-3 étrend-kiegészítők, így pl. a Zinzino BalanceOil is segítenek abban, hogy külső forrásból vegyük fel a szervezetünk számára elengedhetetlen zsírsavakat.

Étrendünk sajnos nem tartalmaz elég omega-3-at

Fontos tisztában lennünk azzal, hogy modern étrendünk rendkívül kiegyensúlyozatlan az omega-3 és omega-6 zsírsavak bevitele szempontjából. Az ajánlott omega-6:3 arány 1:1 lenne (bár már a 3:1 és 5:1 is megfelelő), ehelyett Európában 25:1, az Egyesült Államokban pedig 30:1 az átlagos arány. Honnan tudjuk meg ezeket az arányokat? A Zinzino BalanceTest segítségével például, amely egy otthon is egyszerűen elvégezhető szárazvércsepp-vizsgálat.

Egyszóval lényegesen több omega-6-ot fogyasztunk, mint omega-3-at. Ez a felborult arány óriási szerepet játszik a gyulladások létrejöttében, hiszen az omega-6 zsírsavak jelzőmolekulái magas gyulladási potenciállal rendelkeznek. Érdemes tehát odafigyelnünk az omega-3 zsírsavak megfelelő bevitelére, amit halak (lazac, hering, makréla, szardella, szardínia, tonhal), diófélék, chiamag és vörösáfonya fogyasztásával növelhetünk. Bátran használhatunk étrend-kiegészítőket is, hiszen sokunk étrendjében nincs elég omega-3 forrás, így kénytelen vagyunk más helyekről pótolni azt. A felborult arány helyreállítása a Zinzino BalanceOil célja.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3-egyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr3813689558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása