Omega3

Omega3

Lehet összefüggés a stroke és az omega-3 fogyasztás között

2018. február 21. - Egyensúly

Stroke: az agy hirtelen fellépő vérellátási zavara, amely során a szükségesnél kevesebb vér jut el az agyba, vagy annak egyes területeire.

Ennek többféle oka is lehet, például a nyaki, vagy a koponyán belüli erek szűkülete, vagy egy a szívből, esetleg a test bármely részéből az agyba jutó vérrög, amely elzárja a kisebb vagy nagyobb ereket. Hogyan lehet kiküszöbölni ezt a komoly betegséget, amely akár halálhoz is vezethet? Kezeltesse magas vérnyomását, kerülje a stresszes életvitelt, ne dohányozzon, mozogjon rendszeresen és táplálkozzon egészségesen!

Tudta, hogy az omega-3 zsírsav segítségével elkerülhető lehet a stroke?

Fogyasszon minél gyakrabban hideg ízi, zsíros húsú halat! Ezen halak igen magas omega-3 tartalommal rendelkeznek. A halolaj csökkenti a vérrög keletkezésének veszélyét, így a stroke egyik fajtája, az iszkémiás stroke (amikor az agyi vérerek plakkok vagy rögök miatt átjárhatatlanak lesznek) kockázata alacsonyabb lesz. Akik hetente 2-4 étkezés alkalmával ilyen halat ettek, 6%-kal alacsonyabb kockázattal estek át stroke-on. Ha ez az adag 5 vagy annál is több volt, ez a szám már 12%.

Melyik hal a legjobb? A szardella, szardínia, lazac, pisztráng, makréla és a tonhal. Sokan persze idegenkednek a haltól, sem az illatát, sem az ízét nem szeretik. Többféle megoldás is a rendelkezésükre áll, hiszen a piacon már számos omega-3 zsírsavat tartalmazó étrend-kiegészítő közül választhatunk. A svéd Zinzino omega-3 étrend-kiegészítői elérhetőek ízesített, vízzel elkeverhető, kapszulás és vegán változatban is, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő halolajat, esetleg algaolajat.

Mi tartalmaz omega-3 zsírsavat?

A zsíros halakon kívül bátran fordulhatunk a növények felé. Ízben semlegesebbek mint a halak, és rengeteg módon készíthetőek el. Omega-3-at tartalmaznak a dió- és mogyorófélék, a vörösáfonya, a fekete málna és a lenmag is.

A húsfélékben és a tojásban is találunk omega-3-at, de ezek mennyisége nagyban függ attól, milyen takarmánnyal látták el az állatokat.

Fordulhatunk étrend-kiegészítőkhöz is. Választhatunk halolaj kapszulákat vagy az utóbbi időben már kapszula nélküli, „kanalas” megoldás is a rendelkezésünkre áll, ami kiküszöböli a zselésítő anyagot (ami legtöbbször sertészselatin). A Zinzino BalanceOil termékcsaládja ellenőrzött, természetes anyagokból készült, így bátran fogyaszthatja idős és fiatal egyaránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3-egyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr9913689632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása