Omega3

Omega3

Omega-3 és az agyműködés

2018. június 05. - Egyensúly

Agyunk közel egyharmadát az omega-3 zsírsav egy fajtája teszi ki. Ebből is látható, hogy a megfelelő agyi tevékenységekhez, az idegsejtek közötti tökéletes kommunikációhoz ez a zsírsav nélkülözhetetlen, hiszen ettől a kommunikációtól függ értelmi képességünk.

omega3_agy.png

Omega-3 és a fejlődő magzat

Az omega-3 zsírsavat szervezetünk nem képes előállítani. (Kivéve ez alól a termőképességgel rendelkező nők, akiknek a szervezete igen kis mennyiségben meg tudja termelni.) Egész életünk során szükséges a megfelelő bevitel. Már a magzati életben is jelentős, hiszen nemcsak a megfelelő agyi működés alapjait teszi le, de a magzat szemének fejlődésében is szerepet játszik. Várandós nők esetében a méhlepényen keresztül még az anya látja el gyermekét tápanyagokkal. Különösen fontos, hogy gondoskodjanak a megfelelő omega-3 bevitelről, hogy születendő gyermekük egészségét megalapozzák.

Patkánykísérletek igazolták, hogy a nem megfelelő omega-3 bevitel az utódokban viselkedési rendellenességeket produkált.

Gyermekek és az omega-3

Az a gyermek, aki megfelelő mennyiségben fogyaszt omega-3-at, az iskolában jobban teljesít: könnyebben tanul, jobban koncentrál, a megtanulandó szövegeket is hamarabb sajátítja el. Manapság egyre többet hallani hiperaktív, figyelemzavaros gyerekekről. A különféle terápiák része lehet a megnövelt omega-3 bevitel. Hogyan tudjuk ezt megtenni? Elsősorban zsíros halak (lazac, makréla) illetve diófélék, lenmag fogyasztásával. Sajnos a gyerekek kis százaléka eszik szívesen halat, így számukra jó megoldás lehet az omega-3-at tartalmazó étrend-kiegészítők, pl. halolaj fogyasztása.

A Zinzino termékei

A svéd illetőségű Zinzino BalanceOil termékeit felnőttek és gyermekek is fogyaszthatják. Létezik kapszulás és kanállal bevehető formában is. Nem halízűek, sőt kellemes narancsos-mentás ízvilággal rendelkeznek.

Felnőttek és az omega-3

Korunk betegségei a szív-érrendszerrel kapcsolatos betegségek. Gyakori az infarktus veszélye, a stroke, a visszérproblémák és még sorolhatnánk. Az omega-3 elősegíti a szem egészséges és optimális működését, a vér normál trigliceridszintjének kialakulását, a normál vérnyomás elérését, a vér normál kalciumszintjét, sőt a csontok egészségét, a normál izomműködést, a fogak egészségét, valamint a sejtosztódást is.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3-egyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr1714025204
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása