Omega3

Omega3

7 intő jel, hogy szüksége van omega-3 étrend-kiegészítőre

2018. május 30. - Egyensúly

Az omega-3 nemcsak immunrendszerünknek és szívünknek tesz jót, hanem segít csökkenteni a gyulladásokat és a fájdalmakat, valamint elősegíti a pihentető alvást. Ha nem fogyasztunk elég halat, úgy több mint valószínű, hogy a kelleténél jóval kevesebb omega-3 zsírsavat viszünk be a szervezetünkbe. Ezt nagyszerűen lehet azonban omega-3 étrend-kiegészítőkkel pótolni, így már azok is bátran fokozhatják omega-3 bevitelüket, akik nem szeretik a halat.

drugs-206150_1920.jpg

Sajnos továbbra is túl kevés halat, s így omega-3-mat fogyasztunk – egyes kutatások szerint a nők 97 százalékának nem megfelelő az omega-3 bevitele. Összeszedtünk 7 jelet, amivel szervezetünk az omega-3 hiányra próbálja meg felhívni a figyelmünket.

Az omega-3 és a száraz bőr

A fiatalos bőr egyik titka az omega-3 foszfolipidekben keresendő, amelyek általában a sejtfalak szerkezetében találhatóak meg. Vagyis minél szárazabb valakinek a bőre, annál valószínűbb, hogy szervezet omega-3 hiányban szenved. Az omega-3 zsírsavak azonban nemcsak egészségesebbé és ragyogóbbá varázsolják bőrünket, hanem a káros anyagok eltávolításában is óriási a szerepük.

Amennyiben kívül-belül szeretnénk táplálni bőrünket, úgy a Zinzino BalanceOil és a Zinzino SkinSerum kettőse a legjobb választás. A Zinzino halolaja ugyanis belülről, míg 24 órás bőrmegújító széruma kívülről ápolja bőrünket.

Az omega-3 és az élettelen haj

omega-3-haj.jpg

A fentebb is említett foszfolipidek ráadásul nemcsak bőrünk, hanem hajunk egészségéért is felelősek. Vagyis a megfelelő omega-3 bevitel a fényes, csillogó és egészséges hajkorona egyik alapja. Az omega-3 zsírsavak ápolják a hajszálakat, segítik azok vastagodását, illetve csökkentik a fejbőr gyulladásának kockázatát, így pedig a hajhullást.

Az omega-3 és a törékeny körmök

A körmökön megjelenő apró foltok és elváltozások általában azt jelzik, hogy szervezetünkből valami nagyon fontos dolog hiányzik. Egyes kutatások szerint szervezetünk könnyebben felszívja az állati forrásokból származó omega-3 zsírsavakat (így a halolajat is), mint a növényi forrásokból származókat.

Az omega-3 és az álmatlanság

Egy az Oxford Egyetemen végzett kutatás szerint azok, akik magas omega-3 szinttel rendelkeznek, sokkal nyugodtabban alszanak. Sokan éppen ezért azt javasolják, hogy inkább reggel fogyasszunk omega-3 étrend-kiegészítőket, ne pedig este, így nem fenyeget az a veszély, hogy nem tudunk tőle elaludni.

Alvászavarok esetén a sáfrány és az abból készült termékek is segíthetnek. Prémium minőségű sáfrányt tartalmaz pl. a Zinzino Viva étrend-kiegészítő, ami segít a nyugodt alvás elérésében, de hangulatunkra is pozitív hatással van.

Az omega-3 és a rossz koncentráció

Az omega-3 hiány sok más mellett a koncentráció csökkenését is eredményezheti, így az omega-3 tartalmú ételek és étrend-kiegészítők fogyasztásával többek között ez ellen is sokat tehetünk. Dietetikusok éppen ezért az olyan omega-3 étrend-kiegészítők fogyasztását javasolják, amelyek a halolaj mellett vitaminokat, így pl. B- és D-vitamint is tartalmaznak.

Az omega-3 és a kimerültség

A gyakori fáradtságot is okozhatja a nem megfelelő omega-3 bevitel – áll a Maryland Egyetem egyik kutatásában. Az omega-3 zsírsavak megnövelt fogyasztása a fáradtság és kimerültségérzés csökkentésében is segít, valamint az agy normál működéséért is nagyban felelős.

Az omega-3 és az ízületi fájdalmak

A halolajakból származó omega-3 zsírsavak rendkívül erős gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkeznek, így az ízületi problémákkal küzdő embereknek mindenképpen javasolt a fokozott omega-3 bevitel. Kutatások támasztják alá, hogy az omega-3 zsírsavak képesek megállítani azt a szöveteket és ízületeket elpusztító folyamatot, amely a kezdetleges gyulladásért is felelős.

A Zinzino BalanceOil termékcsalád segít helyreállítani a felborult omega-6:3 egyensúlyt – mindezt 120 nap alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3-egyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr413857588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása