Omega3

Omega3

Minden, amit az omega-3-ról és a TOTOX-ról tudni kell

2018. április 18. - Egyensúly

Az omega-3 zsírsavakkal kapcsolatban gyakran találkozhatunk a TOTOX kifejezéssel, ám csak nagyon kevesen tudják, mit is jelent ez pontosan. Ugorjunk tehát fejest az omega-3 és a TOTOX kapcsolatába!

Az omega-3 zsírsavakról röviden

Az omega-3 egy esszenciális, telítetlen zsírsav, amit a szervezet nem képes előállítani, ezért táplálék formájában kell felvennünk. Az omega-3 fogyasztásnak számos pozitív tulajdonságait ismerjük, így bőrproblémák (ekcéma, pikkelysömör), elégtelen keringés, agyi és idegrendszeri problémák, depresszió, autoimmun és gyulladásos alapú betegségek kezelésében is hasznos. Az omega-3 zsírsav várandós és szoptató anyák, valamint férfiak és gyermekek számára is elengedhetetlen. Az omega-3 zsírsavak jót tesznek a csontjainknak és az anyagcserének is, ráadásul az immunrendszert is erősítik.

Az omega-3 étrend-kiegészítők (mint pl. a svéd Zinzino termékei is) akkor hasznosak, ha valami miatt nem tudunk elég omega-3 zsírsavat felvenni.

omega-3-totox.jpg

Gyerekek is fogyaszthatnak omega-3-at?

Mint már fentebb is írtuk, újszülöttek és gyermekek fejlődéséhez is elengedhetetlen az omega-3 fogyasztása. Kisgyermekkorban (kb. tízéves korig) alakul ki az agy és az idegrendszer, vagyis ez a fejlődés legintenzívebb szakasza. Az omega-3 zsírsavak rendszeres fogyasztása jótékony hatással van a gyermekek bélfalának kialakulására, aminek létfontosságú szerepe van az immunrendszer megfelelő működésében. A halolaj, ezen belül is a lazacolaj fogyasztásának már a várandósság alatt is nagy szerepe van, hiszen a lazacolaj hozzájárul a magzat szellemi fejlődéséhez. Segíti továbbá az idegrendszer fejlődését, közreműködik a látásélesség és a különböző készségek kialakulásában, erősíti a koncentrálóképességet, valamint javítja az alvás minőségét.

Halolaj és TOTOX

A TOTOX egy a halolaj mérésére szolgáló nemzetközi szabványérték. Ez az egyetlen módja az avasság vizsgálatának, számítási módja az olaj peroxid és anisidin értékén alakul. Akkor beszélhetünk jó minőségű halolajról, ha a TOTOX értéke 26 alatt van. Az efölötti értékkel rendelkező halolaj káros a szervezetre, így emberi fogyasztásra alkalmatlan. Miért? Idővel minden olaj avasodik és oxidálódik (reakcióba lép az oxigénnel), ezért szükséges a gyors feldolgozás. Az avas olaj egyik jellemzője a rossz szag és a még rosszabb íz. Fontos tudni, hogy az avas olajok károsítják a test sejtjeit, így gyengítik az immunrendszert, továbbá más egészségügyi veszélyek kockázata is megnő.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3-egyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr3313785994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása