Omega3

Omega3

Omega-3 és a napfürdőzés

2018. május 16. - Egyensúly

A jó idő közeledtével egyre többet vágyunk ki a szabadba. Ez természetes, hiszen szervezetünk kiéhezett, megcsappant a vitaminkészlete is. A napfény nemcsak a borús hetek utáni depressziós hangulatnak tesz jót, hanem a D-vitamin-termelést is elősegíti. Sokan meg is feledkeznek a mértékletességről.

Nyáron is fiatalos bőr az omega-3 segítségével

Bár szervezetünknek igencsak szüksége van a fényre és a napsütésre, de erre is, mint mindenre igaz az, hogy nem szabad túlzásba vinni. Különösen így van ez tavasszal, amikor még nincs edződve a bőrünk, ráadásul a napsugarak is jobban égetnek.

vacation-2218989_1920.jpg

Van egy jó hírünk: az omega-3 zsírsav fogyasztásával sokat tehetünk szépségünkért! A halakban és magvakban előforduló omega-3, rengeteg pozitív hatása mellett, a bőrünk egészségére is vigyáz. Belülről táplálva erősíti a kollagént és az elasztint, ezáltal a bőrünk kevésbé ráncosodik az esetleges napégést követően. Rugalmassága fokozódik, csökkenti a bőrön lévő apróbb sérüléseket, valamint kevésbé hajlamos a kiszáradásra. Ez különösen a tengerparton történő napozás alkalmával igaz, hiszen az intenzív napsütés mellett a sós tengervíz is ártó, szárító hatással bír.

Bőrünk extra táplálásáért és külső-belső egészségének megőrzése érdekében érdemes D-vitamint tartalmazó halolajat (pl. a Zinzino BalanceOil) és 24 órás bőrápoló szérumot (pl. Zinzino SkinSerum) használni. Bőrünk nagyon hálás lesz az extra gondoskodásért!

Mik az omega-3 zsírsav forrásai?

Elsődlegesen a hideg vízi tengeri halak: lazac, makréla, szardínia, szardella. Általában azt javasolják, hogy rövid életű halakat fogyasszunk. A hosszú életű halak szervezetében a higanykoncentráció megnő, így az emberek egészségére is ártalmas lehet. Bizonyos olajos magvak is jelentős omega-3-tartalommal rendelkeznek, idetartoznak a pl. a diófélék illetve a lenmag is. Sajnos sokan nem szeretik a halakat, illetve allergiások a diófélékre. Természetesen van számukra is megoldás. Számtalan olyan étrend-kiegészítőt lehet vásárolni, amelyek omega-3-at tartalmaznak. Néhányban még E-, illetve D-vitamin is található.

Ilyenkor is érdemes a minőségre és a megbízhatóságra figyelni. A Zinzino halolajai (az izlandi LYSI-ből) elsősorban rövid életű, apró, nyílt tengeri halakból származnak. A nyersolaj egy finomítási folyamaton megy keresztül, amely során eltávolítják a különféle szennyeződéseket. A Zinzino BalanceOil gyártója (LYSI) a termelésre vonatkozó valamennyi követelménynek, továbbá az élelmiszerekre vonatkozó GMP, vagyis helyes gyártási gyakorlat elveinek is megfelel.

Milyen étrend-kiegészítőt válasszunk?

Omega-3-at általában a klasszikus halolaj kapszulák tartalmaznak. Nem mindegy azonban, hogy milyent vásárolunk. A napi ajánlott fogyasztás: 200 – 500 mg EPA+DHA zsírsavak. A kapszulán kívül akár folyékony formában is hozzájuthatunk, ekkor egy megfelelő adagolókanálra van szükségünk. Bár a kanállal való kimérés egy kicsit macerásabbnak tűnik, de így legalább biztosan nem jut a szervezetünkbe megavasodott halolaj. (Ami esetleg még károsabb is, mintha nem fogyasztanánk omega-3-at.) A Zinzino ebben is az élen jár, hiszen halolajai többféle ízesítésben, sőt még vegán és vízben elkeverhető változatban is kaphatóak.

Legyen szép a bőrünk, élvezzük gondtalanul a napsütést és a jó időt! És persze ne feledkezzünk meg, hogy eközben óvjuk egészségünket az omega-3-mal!

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3-egyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr3513857306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása