Omega3

Omega3

Omega-3 zsírsavakkal a szép hajért

2018. május 09. - Egyensúly

Az a mondás járja, hogy a nő legszebb természetes ékszere a hajkorona. Szerencsére manapság a férfiak is egyre jobban figyelnek hajuk ápoltságára. Samponok, balzsamok, zselék és különféle termékek széles választéka áll rendelkezésünkre. De vajon elég, ha csak külsőleg törődünk hajunkkal?

A megfelelő táplálékbevitel szerepe

Az vagy, amit megeszel – olvassuk sok helyen. És való igaz, ebben a mondatban minden benne van, ami utal az egészséges táplálkozásra. A megfelelő, természetes összetevőket tartalmazó étrend szervezetünk helyes működést segíti elő. Számos információ elérhető már, ami akár kifejezetten az egyes szerveinkre jótékony tápanyagokat gyűjti össze. Amennyiben a hajunk állapotán szeretnénk javítani, az elsők között említik az omega-3 zsírsavak rendkívül fontos szerepét.

Sajnos közel sem fogyasztunk elég omega-3-at, pedig a halat tartalmazó étrenden kívül is vannak opcióink – ilyen a „kanalas” halolaj és ennek a kapszulás változata. A svéd Zinzino ízesített, vegán és vízben elkeverhető halolajat, illetve kapszulás változatot is kínál, így mindenki megtalálhatja a számára ideális megoldást.

Fényes és selymes haj az omega-3 hatására

Ahogy idősödünk, a bőrünk is egyre szárazabbá válik. Ugyanez történik a hajas fejbőr esetében is. A faggyúmirigyek aktivitása is lelassul. A száraz, fénytelen haj töredezetté válik. A balzsamok használata segítséget nyújthat, de igazi megoldást nem biztosít. A problémát belülről is meg kell oldanunk!

És akkor még nem beszéltünk a haj szerkezetét roncsoló hatásokról! Ez bizony már nem életkor-, hanem életmódfüggő. Gondoljunk csak bele, hogy hetente hányszor használjuk a forró levegőt fújó hajszárítót! De akár beszélhetünk a szennyezett levegő káros hatásairól, a szmogról, a kénes esőről, a nyári égető napsütésről. Hajápolótermék legyen a talpán, ami ezzel mind megbirkózik!

omega-3-haj.jpg

Támogassuk szervezetünket omega-3-mal is! Aki a halat, az omega-3 egyik legfőbb forrását nem szereti, választhat az olajos magvakból is. Illetve szedhet étrend-kiegészítő termékeket is. Ma már több ilyen lehetőség van a piacon. Léteznek olyan készítmények, amelyek polifenolt, jótékony hatású antioxidáns is tartalmaznak, amelyek szintén segítenek ellensúlyozni a káros környezeti hatásokat. Többek között az UV-sugárzást és a légszennyezést.

Nem kell lemondanunk a ragyogó hajkoronáról! Vásároljuk meg a hajtípusunknak megfelelő tisztító és ápoló termékeket, de ne feledjük el a „belső” táplálást sem. Az omega-3 zsírsavak szedésével pedig nemcsak hajunk lesz szebb, de „bónuszként” bőrünk, érrendszerünk, szívünk és még sok más szervünk működése is javulni fog.

A Zinzino halolajai rendkívül sokoldalúan védik szervezetünket, hiszen többek között erősítik az immunrendszert, jót tesznek a szívnek, elősegítik a szem egészséges és optimális működését, a normál vérnyomást, a csontok egészségét és a fogak egészségét.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3-egyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr713828220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása