Omega3

Omega3

Az omega-3 tényleg jót tesz a szívünknek?

2018. május 23. - Egyensúly

A rövid válasz egyértelműen az, hogy igen, tényleg jót tesz a szívnek. Ha ezt tudjuk, miért nem fogyasztunk elég omega-3-ban gazdag tengeri halat?

Mi a teendő ilyenkor?

Az Európai Kardiológus Társaság (ESC) heti 30 dkg (kb. 2 adag) tengeri hal fogyasztását javasolja, ám Magyarországon a halfogyasztás még ezt a szintet sem éri el. Éppen ezért két lehetőségünk van: vagy sokkal több hideg vízi tengeri halat fogyasztunk vagy sürgősen kiegészítjük táplálkozásunkat omega-3 zsírsavakban gazdag ételekkel, esetleg étrend-kiegészítőkkel. Ez utóbbiban nagy segítségünkre lehetnek a svéd Zinzino termékei.

Kiknek ajánlott a fokozott omega-3 bevitel?

Nyilván mindenkinek, hiszen étrendünk már hosszú ideje nem tartalmaz elég omega-3 zsírsavat. Őseink sokkal kiegyensúlyozottabban táplálkoztak, modern étrendünkben azonban felborult az egyensúly. Ez mit jelent? Azt, hogy sokkal több omega-6-ban és lényegesen kevesebb omega-3-ban gazdag ételt fogyasztunk, ezért a javasolt 3:1 arány helyett (ahol a 3 az omega-6, az 1 pedig az omega-3) ma már inkább 25:1-hez és 30:1-hez ez az arány.

heart-762564_1920.jpg

35 év felett már mindenképpen ajánlott az omega-3 fokozott bevitele, illetve dohányzás, mozgásszegény életmód, kiegyensúlyozatlan táplálkozás és túlzott stressz esetén is érdemes a halakhoz vagy éppen jó minőségű étrend-kiegészítőkhöz fordulni. Az omega-3 azonban a szív- és érrendszeri betegségek és a magas koleszterinszint ellen is hatékony, így idősebb korban is fontos a megfelelő mennyiségű fogyasztása.

Jó hír, hogy a Zinzino termékeit gyermekek is fogyaszthatják, napi adagját pedig egyszerűen kiszámolhatjuk (0,15 ml Zinzino BalanceOil x testsúly kg), így a túladagolástól sem kell tartanunk.

Mivel jár a fokozott omega-6 fogyasztás?

Az omega-6 zsírsavakban található jelzőmolekulák általában gyulladáskeltőek, míg az omega-3 zsírsavak jelzőmolekulái pont ellenkezőleg, vagyis gyulladáscsökkentőek. A gyakori gyulladások, megbetegedések mögött tehát egyrészt a legyengült immunrendszer állhat, illetve a túlzott omega-6 fogyasztás is. Szerencsére az omega-3 az immunrendszerünket is erősíti, így fokozott fogyasztásával többszörösen is jót teszünk szervezetünknek.

Milyen előnyökkel járnak az omega-3 étrend-kiegészítők, így a Zinzino termékeinek használata? Szerencsére sok jó hatással rendelkezik, ilyen pl. az optimális agyműködés támogatása, de jót tesz a szívnek, erősíti az immunrendszert, növeli a polifenolok szintjét a szervezetben (vagyis megóvja a vérzsírókat az oxidatív stressztől), elősegíti a szem egészséges működését és a fogak egészségét is.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3-egyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr2613857470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása